Om

Vem är Emma-Nellie?

Social Media:
Instagram: @emmannellie
Facebooksida: Emma-Nellie #98
Twitter: @emmannellie
YouTube: Emma-Nellie Örtendahl

Mitt namn är Emma-Nellie Örtendahl och jag är född 15 Augusti 1998.

Vuxit upp och bor i Älvängen, Västra Götaland. Bor hemma med min mamma Jeanette & min pappa Mats plus mina 2 systrar Gabriella (storasyster) & Mollie (lillasyster).
Har spelat innebandy, ridit och haft hästar länge men la allt sånt på hyllan och satsade allt på aquabike 2015.
(Var även med i Ponnyakuten 4 med min ponny Bego, sändes 2013 i SVT)
Är BodyPump-instruktör på Nordic Wellness i Älvängen och Kungälv.

Jag har kört jetski sen jag var 11 år, började 2009. Nu har jag tävlat proffesionellt i VM serien Aquabike World Championship tre år i rad och är inne på mitt fjärde.
Blev världsmästare både 2016 och 2017, i damklassen, Ski Ladies GP1.
Toppade världsrankingen under samma år.
Har även vunnit SM, NM & EM de senaste åren i lite olika klasser de senaste åren. Men såklart är det mina VM-guld som väger tyngst!

Racing och tävlandet tycker jag är otroligt roligt, tränar väldigt mycket för att kunna prestera på topp. Jag kör många olika klasser, bara med tjejer men även mot killar plus olika trim-grad på maskinerna.

Tävlingsstandarden är att man kör 3st 15-minutersheat per klass, så det kan bli en del körning per tävling om man kör många klasser. Sen är det den med bäst total-poäng som vinner racet. Men nog om det!

Hösten 2017 så kände jag att det var dags att hitta lite nya vägar att få support och sponsring för att hålla på med det jag älskar, mer & bättre racing!
Så jag startade ett aktiebolag, Nell-O AB!

Där hanterar jag sponsring och fakturering för att skapa bättre förutsättningar och kapital att fortsätta utvecklas. Tycker att företag och företagande generellt är riktigt kul och intressant så känns super att få testa på det, speciellt när jag gör det för något jag verkligen brinner för!

Ofta har jag fullt upp med saker jag vill hitta på, vara med vänner, planera sponsring, träna, äta, resa, tävla osv.
Är involverad i min klubb & mitt förbund, Orust Jetski Klubb & Svenska Racerbåtsförbundet, både med ungdomsaktiviteter och Idrottslyftet. Jag anordnade ett träningsläger till Futureventura som vi åkte på i Januari 2018, det blev hur lyckat som helst så det ska bli tradition!

Jag försöker alltid vara glad och se positivt på livet, gör så gott man kan så löser det mesta sig till slut! Jag vet att hårt jobb ger resultat och att inget mål är för högt sagt om man har en bra plan för att nå det.

Något som jag brukar göra är att se möjligheter istället för att leta problem, det kommer man otroligt mycket längre på! Jag vill ständigt bli bättre på det jag håller på mig och kör efter mottot:
All in or nothing
Det passar bra på mig eftersom antingen är jag super-entusiastisk eller så känner jag mest ”Meh” och så kan det vara. Det gäller att lägga sin tid och energi på rätt saker, man hinner inte allt men det blir 1000 gånger bättre om man har koll på sitt fokus.

Hoppas ni fick en lite klarare bild av mig, och att ni skulle tycka att det skulle vara intressant att hänga med här på min hemsida! Alla mina sociala medier i toppen på denna texten!

_72I6097.jpg

%d bloggare gillar detta: